de juliol 01, 2013

Delta de l'Ebre

La bassa de les Olles, amb una superfície de 54 hectàrees, és de les llacunes més petites del Delta que destaca com a punt de nidificació d’ardèids i passeriformes.

L’espai en conjunt, situat al terme municipal de l’Ampolla, ocupa més de 100 hectàrees que inclouen tant la bassa com les extenses zones de vegetació helofítica que l’envolten i que es troben fragmentades en diverses unitats a causa de la construcció de canals de drenatge per als arrossars i la presència de l’estació de bombament de les Olles que es troba al bell mig de l’àrea.

Així, aquesta extensa àrea comença a la platja de l’Arenal i s’estén fins al Goleró comunicant amb la badia del Fangar i vorejada, per la part interior, d'arrossars i, per la part marina, d’una franja dunar ben conservada.

Aquest espai, gestionat pel Parc Natural del Delta de l’Ebre, disposa de diversos equipaments, com ara unmirador, un punt d’aguait, diversos rètols informatius, zona de pícnic, servei de bar, punt d'informació, sala de projecció de diapositives i audiovisualsagrobotiga, lloguer de bicicletes.

3 comentaris:

Frederic ha dit...

Realment esplèndida !!!! Felicitats

Consol A. Rusiñol ha dit...

La llum i la composició estan molt bé.

Cesc ha dit...

Excel·lent fotografia i no menys interessant explicació de l'entorn.
Ara sé on vaig anar. Això de llevar-nos tan aviat no em permetia estar al corrent dels llocs que visitava. Bromes apart, bona col·lecció d'imatges.