25 d’octubre, 2010

TimeLapse

El divendres, l'Arian Botey ens va ensenyar, entre d'altres coses, uns "timelapses" molt xulos. Bàsicament son fotografies fetes en un intèrval de temps, les quals amb un software específic es reprodueixen contínuament creant la sensació de reproduir un temps determinat en un espai curt de temps. No se si m'he explicat prou bé.

Aquesta tarda, al arribar del Montseny, he fet una prova, la qual us vull ensenyar. Les característiques d'aquest Time Lapse son les següents:

Càmera: Ricoh GR
Fotos: 1612
Intèrval: una foto cada 5 segons (135 minuts fent la mateixa foto).
Programari: Quicktime Pro i iMovie

Detalls

He decidit fer el recull de fotos amb una compacta per varis motius. Aquesta Ricoh en concret porta intervalòmetre incorporat, molt útil per aquesta tasca. Els obturadors mecànics de les reflex digitals tenen una vida limitada, dedicar una temporada a realitzar TimeLapses escorçaria la vida útil de l'obturador, i les càmeres compactes disposen d'obturador electrònic, amb més durabilitat que els obturadors mecànics. La bateria carregada a tope, i la tarja buïda. Totes les fotos son jpg's, amb qualitat de 5mp, ja que d'aquesta manera es poden fer mes fotos en una única sesió. La càmera s'ha de colocar en un trípode, he fet servir el programa A, per mantenir sempre el mateix diafragma, i la pantalla de la càmera la he desactivat, per estalviar bateria. L'enfoc està en manual.

Amb Quicktime Pro (programari de pagament) he creat el TimeLapse, el procés del qual es molt fàcil, i amb iMovie he incorporat la música.

A les primeres fotografies es pot apreciar el cel cremat, degut a que l'exposició la feia als edificis, quan es fa enfosquint, la lluminositat es va igualant.

Trobo que es tracta d'una tècnica molt interessant, i molt efectiva en moments de canvis llumínics: postes de sol, sortides de sol, dies solejats i ennuvolats....

Properament miraré de fer d'altres, tot i que es una tècnica que requereix temps.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Un "timelapses" excel.lent.Felicitats per aquesta nova tècnica

Francesc ha dit...

Te quedat molt ve enhorabona.

Marta ha dit...

Molt bé l´experiment. És una tècnica molt interessant que realment cal experimentar....

Jesús jg ha dit...

Molt interessant. Quan n'aprengui ho posaré en pràctica. T'ha quedat molt bé i a més la música que l'has posat és molt adient.
Bona feina, Juanjo!

Consol ha dit...

Caldrà que ens facis un taller. Molt bé.

Montse T ha dit...

Enhorabona! t'ha quedat MOLT BE.

Montse Ripoll ha dit...

Es molt espectacular!!

MarinaArimany ha dit...

GENIAL!!!!

Jordi Saavedra ha dit...

Ostres! Més de 2 hores de fotografies en un video de 2 minuts!
Enhorabona Juanjo, m'ha agradat molt el video, el canvi de lluminositat que s'aprecia és fantàstic.
He de mirar si alguna de les compactes que tinc incorpora l'intervalòmetre!.

Salutacions.