28 d’octubre, 2022

Conèixer Granollers - El carreró desaparegut

 

Antigament era molt comú que les cases baixes tinguessin una altra sortida al carrer per la part del darrera, on hi havia l'eixida. Alguns d'aquests carrerons (n'hi havia d'una sola sortida), han desaparegut, com aquest de la fotografia de l'esquerra. El de la fotografia de la dreta, situat al costat de la pastisseria Puigdomènech, generalment té la porta oberta però, el que hi ha a la fotografia de l'esquerra, on fa anys era un carreró obert sense sortida, actualment hi ha una porta tancada que hi dóna accés. Podeu veure com a la part superior de la porta no hi ha edificació, deixant palès que és obert. Perdoneu per la extensa explicació, on el podem trobar?.

4 comentaris:

Frederic ha dit...

La xemeneia que es veu darrera és publica ?

Cesc ha dit...

Hola Frederic, ignoro si amb el tancament han construït alguna cosa a l'interior a la que podria pertànyer la xemeneia. De "jove" havia passat per aquest carreró que donava sortida a la part de darrera de varies cases, i que actualment ja no hi són degut a que les van enderrocar i construir 1 o 2 blocs de pisos. En fer aquests canvis, segurament els ha permès tancar aquest carreró.
La pista és que està situat a un dels carrers antics de Granollers, no massa gran, més o menys pel centre i que l'han convertit en un carrer semi peatonal no fa massa temps.

Joseph ha dit...

Carrer del Sol

Cesc ha dit...

Exacte Josep!. És el teu torn.